Mantaray Impact

KOM NÄRMARE

Mantaray Impact inleder ett tvåårigt demokratiprojekt i samarbete med bland andra Amnesty och Folkets bio, med stöd från Svenska Postkodstiftelsen. Syftet är att utsatta EU-medborgare som befinner sig i Sverige själva ska få berätta om sin verklighet, och att skapa rum för fördjupande samtal utifrån den Guldbaggebelönade dokumentärfilmen Josefin & Florin.

- I vår tid diskuteras de utsatta EU-medborgarna enbart i termer av förbud eller inte förbud mot att tigga, men ingen frågar vem de är, vad de tänker på, hur de ser på sina liv, drömmar, kärlek. Som ordförande i denna ideella förening som arbetar med att skapa rum för nya röster så känns just den utsatta EU-medborgarens röst viktig att lyfta fram. Jag ser fram emot att höra deras berättelser, säger Stina Gardell, ordförande Mantaray Impact.

-Attityden gentemot utsatta EU-medborgare har hårdnat, därför känns det angeläget att stötta Mantaray Impact i deras arbete med att ge röst åt människor som annars inte hörs och låta fler berättelser ta plats i det offentliga samtalet, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Projektet möjliggörs med stöd av Postkodstiftelsen. Stort tack riktas till Mångkulturellt centrum, ABF Stockholm, Kulturförvaltningen Region Stockholm, Föreningen Hem, Crossroads, Pentru Tine, Folkets bio, Frälsningsarmén, Popkollo, Film på Gotland, Bautafilm och Amnesty. 

Välkommen att komma närmare!

Läs mer om projektet
Läs mer om filmen Josefin & Florin