Mantaray Impact

KOM NÄRMARE

Mantaray Impact inleder ett tvåårigt demokratiprojekt i samarbete med bland andra Amnesty och Folkets bio, med stöd från Svenska Postkodstiftelsen. Syftet är att utsatta EU-medborgare som befinner sig i Sverige själva ska få berätta om sin verklighet, och att skapa rum för fördjupande samtal utifrån den Guldbaggebelönade dokumentärfilmen Josefin & Florin.

- I vår tid diskuteras de utsatta EU-medborgarna enbart i termer av förbud eller inte förbud mot att tigga, men ingen frågar vem de är, vad de tänker på, hur de ser på sina liv, drömmar, kärlek. Som ordförande i denna ideella förening som arbetar med att skapa rum för nya röster så känns just den utsatta EU-medborgarens röst viktig att lyfta fram. Jag ser fram emot att höra deras berättelser, säger Stina Gardell, ordförande Mantaray Impact.

-Attityden gentemot utsatta EU-medborgare har hårdnat, därför känns det angeläget att stötta Mantaray Impact i deras arbete med att ge röst åt människor som annars inte hörs och låta fler berättelser ta plats i det offentliga samtalet, säger Marie Dahllöf, generalsekreterare för Svenska Postkodstiftelsen.

Läs mer om projektet

Läs mer om filmen Josefin & Florin